Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: Baba-Anne Kandirmacalari
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Saat neredeyse on ikiye geliyor. Ama çocuk aklına koymus bir kere. Bu aksam babasının yıllardır anlata anlata bitiremedigi, ünlü "Bisiklet Hırsızları" adlı filmi izleyecek. Hem de babasıyla birlikte. Filmin kahramanı da bir baba ile çocuk. Merak ve sabırla "tartısma" programının bitmesini bekliyor. Ama o kadar konusmacı var ki, biri susup biri baslıyor. Bazen de hepsi birden konusuyorlar. "Bunu nasıl yapabiliyorlar?" diye düsünüyor çocuk. Filmin baslama saati çoktan geçti bile. Programın bitecegi yok. Anne, "Istersen git yüzünü yıka. Belki biraz açılırsın," diyor. Çocuk kalkıp banyoya gidiyor.Soguk suyla yüzünü yıkayıp geliyor. Yine uzanıyor koltuga. "Yatma! Otur! Yoksa yine uykun gelir!.." diyor anne. Dogruluyor çocuk. Ama gözlerinin üzerine uyku oturmus bir kere. Gidecek gibi de gözükmüyor. "Bosuna bekliyoruz. Bu tartısma bitmez!" diyor baba. Anne, "Oglum istersen sen bes-on dakika uyu. Film baslayınca ben seni uyandırırım," diyor. Çocugun anne ve babasına güveni tam. Hiçbir sey söylemeden hemen yumuyor gözlerini. Çok geçmeden film baslıyor. Baba koltuguna yerlesiyor. Anne bir daha yerinden kalkmak istemedigi için, babaya bir sey isteyip istemedigini soruyor. Sonra da koca bardaklara çay koyup, gelip yerine oturuyor. Anne, kocasına bakarak, "Bu hafta çok yoruldu. Ne dersin, uyandırayım mı?" diye soruyor. Baba gözleriyle, "Bırak uyusun," diyor ve ekliyor: "Nasıl olsa yine oynar!.." Anne ve baba filmi izlemeye baslıyorlar. Çocuk deliksiz uyuyor. Bir ara sagından soluna dönüyor. Baba hemen televizyonun sesini kısıyor. Film bittikten sonra, televizyonu kapatıp, çocugu uyandırıyorlar. "Hadi kalk oglum, yatıyoruz! Çocuk, saskınlık içinde. Sanki okul servisini kaçırmıs gibi. Uykulu gözlerle soruyor: "Ne oldu, film oynamıyor mu?" Baba, "Program uzadı. Baska gün oynatacaklarmıs," diyor. Çocuk büyük bir öfke içinde, söylene söylene gidip yatıyor. Anne-baba birbirlerine bakarak, pandomim sanatçıları gibi gülüyorlar. Acaba gerçekte kandırılan kim? Çocuk mu, onlar mı? Ertesi gün çocuk, sokakta arkadaslarından ögreniyor. Ve kendi kendine söyle diyor: "Içinde sevgi de olsa, hiçbir zaman on kurusluk uykuya satılmamalı güven duygusu..."
vah vah yazık çocuğa anne ile baba resmen çocukla oyun oynuyorlar paylaşım için sağol canişim
ewet ben olsam kuserdim hehe bisey degil bebisim
nede güzel söylemiş ama çocuk ya canım benim
saol jnm ya ana babada çocuğu düşünüolar ide neyse...
güzelmiş...paylaşım için sağol
vay süper hikaye
Referans URL